Niby proste kanapki, ale kilka szczegółów sprawia, że pachną naprawdę niesamowicie...
SKŁADNIKI:
kilka kromek chleba razowego
masło do smarowania
twaróg
1-2 łyżki śmietany lub jogurtu naturalnego
szczypiorek
koperek
świeża bazylia
pomidor
czerwona cebula
sól, cukier
pieprz czarny
pieprz ziołowy Prymat
WYKONANIE:
Przygotowujemy szczypiorkowo-koperkowy twarożek. Twaróg mieszamy ze śmietaną lub jogurtem naturalnym, dodajemy posiekany szczypiorek i koperek, przyprawiamy solą, cukrem i ziołowym pieprzem. Chleb razowy smarujemy masłem, kładziemy porcję twarożku. Pomidory sparzamy i obieramy ze skórki, kroimy w plastry. Czerwoną cebulę kroimy w półplasterki, solimy i wygniatamy aby zmiękła. Kładziemy na kanapki pomidora, cebulę, posiekany szczypiorek, listki bazylii. Posypujemy wszystko pieprzem czarnym i ziołowym.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz