poniedziałek, 22 kwietnia 2013

Ziemniaki pieczone z rozmarynem

Ziemniaki pieczone w rękawie. Smakują jakby zawierały setki kalorii, a tymczasem przygotowane są w dietetyczny sposób.
I o to chodzi.


SKŁADNIKI:

1 kg ziemniaków
2 łyżki oleju
kilka gałązek świeżego rozmarynu
1 łyżeczka suszonego rozmarynu
1 płaska łyżeczka soli (ziemniaki można dosolić po upieczeniu, jak frytki)

potrzebny będzie rękaw do pieczenia

WYKONANIE:

Ziemniaki obieramy i myjemy. Piekarnik nastawiamy na 190 stopni. Ziemniaki kroimy na 4 części, te bardzo duże na 8 . Wkładamy do dużej miski, dodajemy olej, sól, suszony rozmaryn i mieszamy. Przekładamy do rękawa do pieczenia, wkładamy gałązki świeżego rozmarynu, zamykamy rękaw. Pieczemy około 1 godzinę w 190 stopniach.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz